کوهستان
کوهنوردی گروه شهدای اَنسر محلٌه لنگرود
جمعه 4 بهمن 1392برچسب:بدون شرح!, :: 13:42 ::  نويسنده : عیسی گلپور

کوه آتش به جگر دارد اگرچه خاموش است!!!

چهار شنبه 2 بهمن 1392برچسب:بهترین زمان"ورزش", :: 23:9 ::  نويسنده : عیسی گلپور

بهترين زمان ورزش چه موقع است؟

برخي مردم معتقدندبهتر است 6 صبح آهسته بدوند تا قلب آمادگي لازم را پيدا كند سپس بايد حركتهای سنگین تر ورزشی را شروع کنند تا مغز و بدن فرصت آمادگي را داشته باشند. عده اي خواب صبح را از دست نمي دهند و قبل از ظهر به خاطر ورزش عرق نمي ريزند و ترجيح مي دهند شبانگاه بعد از شام پياده روي كنند. با اين تفاصيل چه زماني بهترين زمان برای ورزش كردن است؟ اينكه چه زماني از روز براي سوزاندن كالري بدن مناسب تر است، مدرك ثابت شده اي وجود ندارد، بنابراين هر زمان از روز كه تمايل داريد مي توانيد ورزش كنيد.

مهمترين مسأله اي كه كارشناسان تأكيد دارند اينكه ساعتي از روز را انتخاب كنيد و هر روز به طور منظم همان ساعت ورزش كنيد.

ساعت زيستي بدن

ريتم شبانه روزي بدن طوري ساخته شده است كه اگر شخص شب زنده دار يا سحرخيز باشيد مي تواند اين عادات خود را تغيير دهيد. ريتم شبانه روزي زمين 24 ساعت براساس الگوي چرخش زمين به دور خودش تعيين مي شود. اين ريتم بر كاركرد بدن مثل فشار خون، دماي بدن، سطح هورمونها و ضربان قلب و همه سيستم هايي كه در آمادگي براي ورزش عمل مي كنند نقش مؤثر ايفا مي كند.

يك پيشنهاد خوب اينكه از ساعت زيستي بدنتان كمك بگيريد تا شما را در مورد زماني كه براي پياده روي يا ورزش مي رويد راهنمايي كند. البته ملاحظات ديگر مثل فهرست برنامه كاري و خانوادگي تان يا زماني كه دوستانتان بتوانند شما را در پياده روي همراهي كنند، مد نظر بگيريد. چون يك دوست يا همراه در ورزش كمك موثري به شما در تداوم آن دارد.

در مورد ورزش صبحگاهي هوشيار باشيد

برخي كارشناسان معتقدند اگر براي تعيين زمان ورزش دچار ترديد هستيد، صبحگاه را براي ورزش انتخاب كنيد.

پروفسور سدريك برايانت مي گويد:«طبق تحقيقات نشان داده شده كه عادت ورزش به صورت فردي و به طور مداوم در افرادي كه صبح ورزش مي كند بيشتر است.» «عاقل كسي است كه قبل از هر فشار زماني و بيماري، خودش زمان مناسب ورزش را پيدا كند.» برايانت مي گويد:«من 6 صبح ورزش مي كنم، به غير از اعتقاد من به ورزش صبحگاهی، اگر هر موقع ديگر غير از صبح ورزش كنم عوامل ديگري من را از ورزش در آن ساعت منع مي كند.» او توصيه مي كند اگر صبح ورزش مي كنيد چون دماي بدن نسبت به ديگر ساعات روز پايين تر است باید فرصت بيشتري براي گرم كردن به بدن دهيد.

زماني كه بيخواب مي شويد

متأسفانه به علت برخورد زماني خواب صبحگاهي و ورزش، ورزش به طور مداوم و هميشگي ادامه نمي يابد. اما اگر بتوانيد بيخوابي شب قبل را بخاطر ورزش صبحگاهي كاهش دهيد، بيرون جستن از رختخواب و انجام ورزش ورزش صبحگاهي بسيار لذت بخش خواهد شد. پس با تنظيم وقت خواب تبديل آن به يك عادت، با بي خوابي هم مبارزه كرده ايد.

پروفسور سالي اي وايت، رئيس دانشكده آموزش دانشگاه ليهاي مي گويد: بدنتان نياز به آماده شدن براي خواب دارد. ضربان قلب و دماي بدن بايد مناسب استراحت بدن باشد. بنا براين شبها با زود به رختخواب رفتن بدن شما به مرور  خو گرفتن به خواب زود هنگام را ياد مي گيرد.

ورزش و خوردن آخر شب اصرار بدن براي خواب را تا دير وقت به تاخير مي اندارد. وايت مي گويد:«هم ورزش و هم خوردن ضربان و دماي بدن را بالا مي برند كه اين مسأله مساعد براي خوابيدن نيست.»

كدام موقع مناسب ورزش كردن است؟

وايت روي انگيزه هاي موفق ورزش در زمانهاي متفاوت مطالعه كرده است وي مي گويد: «با وجود تصورات مفيد و سودمند در بيدار شدن و ورزش  صبحگاهي، من بيشتر بعد از ظهرها ورزش مي كنم. چون بدنم در بعد از ظهر راحت تر به ريتم موزون مي رسد در حالي كه در صبح اين آمادگي را ندارم.»

براي برخي مردم بعدازظهر بهترين وقت ورزش است به ويژه وقتي همكاران و كارگران يك شركت با هم باشند و شرط كنند كه عصرانه را فقط بعد از ورزش ميل كنند نه قبل از آن.

برايانت در كنفرانس بين المللي ورزش، تناسب و تغذيه مي گويد: «فوراً بعد از خوردن غذا ورزش نكنيد، خون بايستي در هنگام ورزش به ماهيچه ها برود در حالي كه خون بعد از صرف غذا براي هضم آن در دستگاه گوارش است. پس 90 دقيقه بعد از هر وعده سنگين غذايي به بدن فرصت دهيد.»

بهترين زمان ورزش را كشف كنيد

حقیقت این است که هنوز بین دانشندان توافقی در زمينه بهترين زمان براي ورزش كردن بدست نیامده است، اما پروفسور استيون آلدانا پيشنهاد مي كند زمانهاي مختلف روز را براي ورزش امتحان كنيد. و زماني كه شما را در استمرار در ورزش ترغيب مي كند، كشف و انتخاب كنيد.

علی یزدی مقدم

 

چهار شنبه 2 بهمن 1392برچسب:مرگ ،ناگهانی،ورزشکاران, :: 22:34 ::  نويسنده : عیسی گلپور

انجمن پزشکی کوهستان ایران: مرگ ناگهانی در ورزشکاران یک اتفاق ناشایعی است و میزان بروز آن در آمریکا در حدود یک نفر در دویست الی سیصد هزار نفر در سال می باشد. علیرغم ناشایع بودن بعلت علاقه و توجه مردم چنین اتفاقی می تواند بازتاب شدیدی داشته و در بعضی موارد به عنوان تراژدی تلقی گردد شایعترین و عمده ترین عامل این نوع مرگها در ورزشکاران علل قلبی ناشی از اختلالات عملکردی یا ساختمانی زمینه ای بوده که در فعالیت شدید ورزشی ممکن است بروز نماید.

در یک تلاش جهت شناسایی کلنیکی بیماریهای خاموش قلبی عروقی که باعث افزایش ریسک مرگ ناگهانی می شود غربالگری ویژه ای را فراهم نموده اند. انجمن قلب آمریکا در این زمینه غربالگری ویژه ای را به عنوان پروتکل و دستورالعمل منتشر کرده است. در این دستور العمل علاوه بر ارزیابی های اختصاصی به اخذ شرح حال و مهارت لازم در معاینه فیزیکی ورزشکار اهمیت ویژه ای داده شده است. حدود 3% از ورزشکاران که دچار مرگ ناگهانی شده اند در غربالگری وضعیت غیر طبیعی قلبی عروقی داشته اند.
80% علت مرگ ناگهانی زیر 35 سال ورزشکاران ناشی از اختلالات عملکردی قلبی عروقی است و مابقی آن ناشی از اختلالات ساختمانی زمینه ای است. از علل شایع اختلالات عملکردی بیماری عضلانی قلبی (HCM) از همه شایعتر است (50ـ40%). این بیماری با علل ژنتیکی ارتباط داشته و 2/0% جمعیت را شامل می شوند. این اختلال در بیماران HCM با افزایش ضربان قلب در طول ورزش بدتر می شود. HCM اغلب از نظر کلینیکی خاموش بوده و ممکن است با مرگ ناگهانی بروز نماید. در ورزشکاری که سنکوپ های غیر قابل توجیه در طول ورزش دارد بررسی قلبی ضرورت دارد. بیمار ممکن است در هنگام ورزش از تنگی نفس شاکی باشد. HCM می بایست در هر بیمار جوانی که از علائم قلبی شاکی است یا سابقه خانوادگی از مرگ ناگهانی یا سنکوپ توجیه نشده دارد مورد توجه قرار گیرد بهترین روش تشخیص اکوکاردیوگرافی است
ناهنجاری ریشه عروق کرونری دومین علت شایع مرگ ناگهانی در ورزشکاران جوان است که شامل یک طیف از ناهنجاری مادرزادی شریانی کرونر است.. این بیماری 20ـ12% علت مرگهای ناگهانی را تشکیل می دهد. بیشتر بیماران بدون علامت بوده و آنهایی که علامت دار هستند به ندرت درد تیپیک دیده می شود. کلیه علایم غیر اختصاصی مثل سنکوپ، تنگی نفس کوششی، و طپش قلب دیده شده است
دیسپلازی بطن راست آریتمی ساز (ARVD) شایعترین علت مرگ ناگهانی در ورزشکاران در ایتالیا بوده ولی در آمریکا 2% از کل مرگهای ناگهانی را تشکیل می دهد. این بیمای یک اختلال عضله قلب است که موجب آریتمی ومرگ ناگهانی می گردد.
سندرم مارفان به علت بروز بیماری آئورت موجب افزایش ریسک مرگ ناگهانی در ورزشکاران شده است. میزان شیوع یک در 7000 است و در ورزشکاران بلند قامت نظیر بازیکنان بسکتبال و والیبال شایعتر است زیرا بلند قامتی یکی از تظاهرات فنوتیبی این سندرم است. این خصوصیات بیماری ممکن است مخفی باشد اکوکاردیوگرافی در تشخیص بیماری و تعیین شدت اتساع آئورت کاربرد دارد.
 
میوکاردیت (التهاب عضله قلبی) یکی دیگر اختلالات شایع است که باعث افزایش ر یسک مرگ ناگهانی می گردد . مرگ ناگهانی ممکن است هم در فاز فعال و هم در فاز بهبودی بیماری رخ دهد. عفونت ویروسی شایعترین علت میوکاردیت است که در 50% از موارد کوکساکیA علت آن است. اعتیاد دارویی هم می تواند مسئول التهاب و آسیب میو کاردیال و بالقوه باعث آریتمی کشنده شوند. میوکاردیت ممکن است بطور کلینیکی تا وقوع مرگ ناگهانی خاموش باشد و همچنین ممکن است با علائم تنگی نفس، خستگی، عدم تحمل ورزش و طپش قلب و سنکوپ همراه باشد. به علت اینکه مرگ ناگهانی می تواند در فاز بهبودی رخ دهد ورزشکاران نباید تا شش ماه پس از بهبودی به ورزش برگردند. ارزیابی مجدد شامل مانیتور holter اکوکاردیو گرافی و تست ورزش نیاز خواهد بود.
Commotio Cordis اصابت یک ضربة به قفسه سینه گاهاً منجر به آریتمی وایست قلبی می گردد که به آن Commotio Cordis گویند. این ضربه های اطراف قلبی معمولاً نیروهای با شدت متوسط است که ممکن است توسط ورزشکار دیگری وارد شود یا ناشی از برخورد چوپ یا توپ ورزشی باشد. این نوع مرگ ناگهانی در کودکان و نوجوانان به علت وضعیت قفسه سینه که اجازه انتقال نیرو را راحت تر می دهد شایعتر است.
 
قلب ورزشکاری: پاسخ فیزیولوژیکی طبیعی و خوش خیم قلب به تمرینات فیزیکی باعث تغییرات مرفولوژیکال شامل افزایش ابعاد حفرة بطن چپ قلب و ضخیم شدن دیواره و توده عضلانی قلب می گردد.
تشخیص آن از HCM مشکل است با اینحال بعضی خصوصیات باعث افتراق آنها از هم می شوند. با توجه به اینکه ورزشکاران به سختی حاضر به ترک مسابقات ورزشی می شوند حداقل توصیه این است که یک دوره کاهش فعالیت ورزشی را پشت بگذرانند و این کار به تشخیص افتراقی از HCM کمک می نماید.
• استراتژیهای غربالگری (Screening Strategies) :
در اکثر موارد منجر به مرگ ناگهانی از نظر کلنییکی یافته ای وجود نداشته و بعضاً یک سری علایم غیر اختصاصی واگ قبل از حمله مرگ ناگهانی دیده شده است.روش های مختلف غربالگری بصورت ترکیب متفاوتی از شرح حال فردی، خانوادگی معاینه فیزیکی و آزمایشات غیر تهاجمی شامل ECG و اکو می باشد. اخیراً AHA
(انجمن قلب آمریکا) یک شرح حال قلبی عروقی به همراه معاینات فیزیکی را بصورت یک شکل واحد توصیه کرده است و می بایست هر 4 سال از میان دبیرستانهاو دانشگاهها انجام پذیرد. هنگامی که در یک ورزشکار تشخیص داده می شود که دارای اختلالات قلبی عروقی است و می تواند ریسک مرگ ناگهانی را افزایش میدهد توصیه های کنفرانس Bethesda بر این است که هم اختلال قلبی عروقی و هم نوع و طبیعت و ماهیت ورزش مورد نظر باید مد نظر قرار گیرد مثلاً در بیمار مبتلا به HCM از ورزشهای با شدت بالا و متوسط باید خودداری نماید و ورزش هایی با شدت کم مثل گلف و بولینگ را توصیه می کند در هر صورت هیچ ورزشی برای چنین بیمارانی نمی تواند ایمن باشد.
• ارزیابی های مشکلات قلبی در ورزشکاران در بخش اورژانس:
اکثر ورزشکارانی که دچار ایست قلبی میشوند ودر حین ورزش دچار آن شده اند زنده نمی مانند لذا این مرگها باعث شده که علاقه به قرار دادن دفیبریلاتور در هنگام مسابقات و محیطهای ورزشی را افزایش دهد برای آن دسته از ورزشکارانی که به بخش اورژانس می رسند اقدامات تشخیصی، درمانی ملاک است. این افراد معمولاً کودکان و نوجوانانی هستند که به بخش اورژانس رسیده و عوارض کمتری دارند.
درد قفسه سینه در کودکان و نوجوانان شایعترین شکایت در بخش اورژانس است اما اکثر آنها خوش خیم است و شایعترین تشخیص درد قفسه سینه است ولی علل شایع دیگر شامل کشیدگی قفسه سینه و آسم و دردهای سایکوژنیک می باشد آسم هم یک علت شایع درد قفسه سینه است.
ورزشکاران جوانی که از درد قفسه سینه، گیجی یا سنکوپ در طول یا بعد از ورزش شکایت دارند نیازمند یک شرح حال کامل از زمان شروع علایم و ارتباط آن با فعالیت، میزان تکرار و عود آن است چنانچه یک بار و بدون تکرار اتفاق افتد معمولاً اهمیت آن کمتر از مواردی است که مکرر یا مداوم باشد

دکتراحمدباقری مقدم / متخصص پزشکی ورزشی / مسئول کمیته درمان هئت پزشکی ورزشی استان اصفهان -  گردآوری: دکتر حمید مساعدیان - انجمن پزشکی کوهستان ایران

برداشت از سایت فدراسیون پزشکی ورزشی

 

 

افلاطون فیلسوف گرانقدر اعتقاد داشته که وجود انسان با عقل آن همیشه در حالت توازن و تعادل است،منتها کافی است که انسان

رمز و راز این تعادل و زمینه ایجاد آن را بداند.به راستی میان این دو پدیده و راز خلقت زمینه تعادل و توازن وجود دارد و

همانگونه که افلاطون گفته است:عقل سالم در بدن سالم است

اگر بدن خود را پرورش دهیم ناخواسته ذهن و روح و عقل خودمان را نیز پرورش خواهیم داد.قدرت میوه ای است که

از تلاش و کوشش و اعتماد و ایمان به خودتان حاصل می شود و این میوه مزه زندگی را بر مذاقتان بسی شیرین تر خواهد ساخت.

                                                  به امید زندگی بسیار سالم و متعادل

اگر با صداقت تمرین کنید در اندک زمانی به قدرت لازم خواهید رسید.در اثر تمرینات و نرمشها مفصلهایتان به راحتی

حرکت خواهند کرد و بدن شما به حالت فنریّت روی خواهد آورد.اگر بدن و ذهن شما هماهنگ گردند آن زمان انرژی

کمتری را برای کسب موفقیت صرف خواهید کرد.در اثر تمرین مداوم و منظّم ظاهری بسیار زیبا و شکیل خواهید داشت.

به راحتی با استرس های روحی کنار آمده و بر آنها غالب خواهید گشت.قلب شما به قدرت خواهد رسید و خون در

وجودتان بطور منظّم و راحت پمپاژ خواهد شد.با منظّم شدن جریان خون در بدن،بیماریها نیز از وجود شما دور خواهند شد.

بدنتان در برابر مشکلات و شکستها و حتّی احتمال علیل شدن بسیار مقاوم خواهد شد و از تمامی نواقص و عیوب خویش

دور خواهد شد.اگر بیماری نیز داشته باشید سریعاًبهبودی خواهید یافت.

 برگرفته از کتاب"بدنسازی و تناسب اندام" آرنولد شوارتزینگر_داگلاس کنت هال        

گل آمدبلبل آمد بوی یار دل ستان آمد     عزیزی دلربائی دلبری شیرین زبان آمد

نگار نازنین باوفای خوش بیان آمد           به بالین سرم امشب مرا آرام جان آمد

                                     محمّد سرور آزادمردان جهان آمد

ممیلاد مسعود پیامبر اکرم (ص)و امام جعفر صادق(ع)را به شما تبریک و تهنیت عرض می نمائیم.

مهمترین

مهمترین برنامه های کوهپیمائی گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحلّه لنگرود در دی ماه 92 به شرح ذیل انجام گرفته است:

 

تاریخ اجرای برنامه انجام شده شرح برنامه(مسیرپیموده شده)
6/10/92 دیوشل-عطاکوه-لیلاکوه
13/10/92 بام سبزلاهیجان-ایستگاه تله کابین لاهیجان
20/10/92 دیوشل پشته-عطاکوه-لیلاکوه
27/10/92 آبچالکی-ایستگاه تله کابین در دست ساخت-لیلاکوه

لازم به ذکر است که به دلیل مقارن بودن برنامه های کوهنوردی گروه با تاریکی هوا(8-4)بامداد امکان تصویر برداری

 

لازم به ذکر است به دلیل مقارن بودن برنامه های کوهنوردی گروه با تاریکی هوا(8-4)بامداد امکان تصویربرداری 

برایمان مقدور نبوده است.امیدواریم در برنامه های آتی بتوانیم گزارشهای مصور از این نقاط زیبا ارایه نمائیم.

 

                                                              گروه کوهنوردی شهدای آنسرمحلّه لنگرود                     

یلادم

ورزش برای سلامتی جسم و روح ضروری است.ورزش موجب تخلیه احساسات منفی مانند عصبانیّت،ناامیدی و کج خلقی می شود.

ورزش می تواند به بیرون آمدن فرداز افسردگی کمک نماید.بکاربردن همزمان ورزش و دارو اثرات بهتری را نشان می دهد.همچنین ورزش

عامل مهمّی در جلوگیری از بازگشت بیماری است.

ورزش می تواند در جهت اجتماعی شدن ورزشکار کمک شایانی بنماید.ورزش عامل مهمی در برقراری ارتباط با همسالان فرد می باشد.

و تمرین و رقابت و مسابقه حسهای من برتر را در شخصیت فرد تقویت می کند.

ورزش اعتماد به نفس را در انسان تقویت می نماید.افکار انسان بر عملکرد ورزشی او تاثیر می گذارد.بعنوان مثال استرس بر عملکرد ورزشی

یک ورزشکار تاثیرگذار است.از فواید دیگر ورزش این است که میزان توانایی شخص در کنترل ذهن خود را بالا می برد.

دستورالعمل دریافت مناسب مایعات در ورزش و کوهنوردی:
انجمن پزشکی کوهستان ایران: در برنامه های کوهنوردی کم آبی و بی آبی یکی از مهمترین عوامل مستعد شدن کوهنورد به بروز بیماریهای ارتفاع، سرمازدگی، هیپوترمی، خستگی مفرط، عدم تمرکز و توجه به مسیر و گم کردن مسیر و بسیاری از مشکلات دیگر پزشکی می باشد. بدین خاطر مصرف کافی مایعات از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در اینجا مطلبی در زمینه اهمیت آب و میزان آن در ورزش آورده شده که توجه شما را به آن جلب می نماییم.توجه شود دریافت مایعات در قبل و در حین ورزش به هیچ عنوان محدود نشود. از تشنگی غفلت نکنید، ولی تشنگی نباید به عنوان تنها معیار نوشیدن مایعات در نظر گرفته شود.
پیش از ورزش
در طی 24 ساعت قبل از ورزش، یک رژیم غذایی متعادل از نظر ترکیب مواد غذایی داشته باشید و مایعات کافی بنوشید (به خصوص در طی 4-3 ساعت قبل از ورزش). دو ساعت قبل از شروع ورزش 500 میلی لیترمایع (حدود 2 لیوان متوسط) بنوشید و بلافاصله قبل از تمرین یا مسابقه نیم تا یک لیوان مایعات مصرف کنید.
منبع عکس: از کتاب "مجموعه اطلاعات پزشکی در کوهنوردی و طبیعت" نوشته دکتر حمید مساعدیان
در زمان ورزش
در طی ورزش مایعات را بلافاصله پس از شروع و در فواصل کوتاه منظم مصرف کنید. هدف، جایگزین کردن مایعات به میزانی است که در طی تعریق از دست میرود (تا حدی که مصرف مایع قابل تحمل باشد). در این زمان نوشیدن 0/5لیوان مایعات هر 20-15 دقیقه توصیه میشود.
مایعات باید خنک (بین ْ15-8 سانتیگراد)، خوش طعم و در دسترس باشند.
ورزشهای طولانی
به علاوه اگر ورزش طولانیتر از یک ساعت است، مقادیر مناسب کربوهیدرات و سدیم باید در مایعات وجود داشته باشند. نوشیدنی مناسب باید دارای 8-6 درصد کربوهیدرات (20-15 گرم در هر لیوان) باشد. اضافه کردن سدیم (موجود در نمک طعام) مایع را خوشمزه میکند، باعث نگاهداری مایعات داخل بدن و نیز جلوگیری از کمبود آن میشود. میزان توصیه شده 120-55 میلی گرم سدیم در هر لیوان است.
بعد از مسابقه
نوشیدن 2-1 لیوان مایعات بعد از مسابقه توصیه میگردد. نوشیدن 1 لیوان مایع به همراه وعده های غذایی و 1 لیوان در بین وعده های غذایی مناسب است. بهتر است در وعده غذایی پس از مسابقه برای جبران سدیم از دسترفته نمک بیشتری به غذا افزوده شود.
100% مایع از دست رفته باید از طریق نوشیدن مایعات به میزان یک لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن از دست رفته جبران شود. ولی در این میان باید به ادرار از دست رفته در طی بازسازی مایع نیز توجه نمود. در این دوره 50-25% مایعات مصرفی به شکل ادرار دفع میشود. نشان داده شده که جایگزین کردن حدود 1/5لیتر به ازای هر کیلوگرم وزن از دست رفته در طی ورزش، حجم مایعات را به سطوح طبیعی میرساند.

دکتر محمد حسین پورغریب - مسئول کمیته آموزش هیأت پزشکی استان تهران- انجمن پزشکی کوهستان ایران

 

آینه ها دروغ نمی گند که تو اعجاز بهاری...

شادروان مختار حکیمی


 
بادها از رفتن به من چیزی نگفتند زیرا آنقدر در حرکت بودند که رفتن را نمی شناختند!

 
راه رفتن بیاموز زیرا هر روز باید از خودت تا خدا گام برداری!

دویدن بیاموز زیرا چه بهتر که از خودت تا خدا را بدوی!

 
پرواز را یاد بگیر زیرا باید روزی از خودت تا خدا پر بزنی!

 
سنگی که درد سکون را کشیده بود،رفتن را نمی شناخت!

درختی که پاهایش در گل بود از پرواز بسیار می دانست!

پرندگان نیز پرواز را به من نیاموختند،زیرا چنان در پرواز خود غرق بودند که آن را به فراموشی سپرده بودند!

راه رفتن را به من بیاموز،زیرا راه هایی که می روی جزئی از تو می شود و سرزمینهایی که می پیمایی بر مساحت تو اضافه می کند!

از برادر بزرگوارم جناب آقای محمدرضادهدهی به جهت در اختیار گذاشتن عکسها بسیار سپاسگزارم.
با چشمانی اشک آلود مطلب را به پایان می رسانم.
روحش شاد و یادش گرامی!!!
از اواسط خردادماه تا اواخر تيرماه، سوسن چلچراغ، نگين نادر گل‌هاي ايران جشن منحصر به فرد خود را دردامنه‌هاي شرقي کوهستان درفک به نمايش مي‌گذارد.

 

اين گياه تنها گلي است که در فهرست آثار طبيعي کشور به ثبت رسيده و فقط در دو منطقه از جهان مي‌رويد. يکي در روستاي داماش در محدوده شهرستان رودبار و ديگري در لنکران جمهوري آذربايجان. محوطه اطراف زيستگاه کوچک اين گياه در داماش گيلان، فنس کشي و حصاربندي شده و مانند يک گوهر گرانبها از آن حفاظت مي‌شود.

گزارش شرکت در جشنواره:بنده حقیر به اتفاق دوستانم آقای سید جلیل موسوی،آقای محمدرضادهدهی و شادروان مختار حکیمی در ۲۶ خردادماه۱۳۹۰ در ساعت۴ بامداد پنجشنبه وارد روستای بلوردکان شدیم وکار خود را شروع کردیم.ما پس از ۱۳ ساعت پیاده روی و گذر از روستاهای چال دشت،لیاروی،ضلع بره،لارنه بن،لارنه،نیاول،کوه پس وارد اسپیلی شدیم. شب در ویلای آقای موسوی در اسپیلی استراحت نمودیم .صبح پس از صرف صبحانه برای شرکت در جشنواره حرکت نمودیم .مسیر زیبا و دلنوازی را طی کردیم تا به داماش رسیدیم .از اطراف و اکناف آمده بودند.بسیار جالب و دیدنی بود.در صورت فراهم بودن شرایط برای شما حتماًبرای شرکت در جشنواره های آتی سفر به این منطقه زیبا از کشورمان را در برنامه های خود بگنجانید.

برای رسیدن به بره سر و دهکده داماش از دو راه می تونید استفاده کنید. برای اینکه بهتر متوجه موقعیت بره سر بشید نقشه رو ببینید:

همانطور که می بینید دوستانی که از تهران قصد مسافرت دارن می تونن از بزرگراه قزوین – رشت تا لوشان حرکت کنن و از اونجا با یه تغییر مسیر به سمت داماش برن. از داماش تا بره سر کمتر از ۸ کیلومتر باید طی بشه تا به بره سر برسید. اگر از این مسیر استفاده کنید دقیقا در ابتدای بره سر و قبل از ورود به شهر یه جاده در سمت  چپ وجود داره که با 2  کیلومتر مسافت شما رو به دریاچه می رسونه.

اما عزیزانی که از سمت رشت قصد سفر به این دریاچه زیبا رو دارن باید از رستم آباد مسیر خودشون رو عوض کنن و به سمت توتکابن و از اونجا به سمت بره سر و داماش برن. تو این مسیر می تونید از منظره های بسیار زیبایی استفاده کنید و همچنین قله درفک، این نگین قله های ایران، رو از ضلع جنوبی تماشا کنید. مثل این عکس:

درباره وبلاگ


به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب

پيوندها


تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان کوهستان و آدرس e30gol.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان



ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 379
بازدید دیروز : 88
بازدید هفته : 553
بازدید ماه : 1085
بازدید کل : 143382
تعداد مطالب : 200
تعداد نظرات : 19
تعداد آنلاین : 1